Man paveicās, ka atradu šo recepti.
Sastavdaļas:
Vistas fileja 600 g
Želatīns 1 ēdamkarote
Itālijas garšvielu maisījums 1 tējkarote
Ķiploki 2 daiviņas
Malti melnie pipari pēc garšas
Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
1. Nomazgājiet fileju, sagrieziet to nelielos gabaliņos, pievienojiet sauso želatīnu, Itālijas garšvielu maisījumu, sasmalcinātus ķiplokus piparus un sāli. Samaisiet visu un atstājiet uz 20 minūtēm.
2. Ielieciet gaļas masu cepamajā maisā, aizsieniet to, lieciet iekšā skārda bundžā, labi pieblīvējiet.
3. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Cepiet aptuveni 50 minūtes, viss atkarīgs no cepeškrāsns. Zem bundžas var palikt kādu trauku, ja nu gadījumā šķidrums iet pāri.
4. Kad gaļa būs gatava, ļaujiet tai atdzist un pēc tam lieciet ledusskapī uz 12 stundām.
5. Mājas delikatese ir gatava. Nebaidieties lietot sauso želatīnu, gaļa gatavošanas procesā atsulosies, želatīns izšķīdīs, bet pēc tam atkal saželēs.
Šeit ir 1 komentārs
Ja gaļa laba, želantīns ir pilnīgi lieks. Cepu maisiņā tāpat bez bundžas cepeškrāsnī gaļu, iepriekš iemarinētu, iztek diezgan daudz šķidruma, un, atdzesējot, tā ir stingra želeja.
Izsaki savu viedokli!