Tādas pupiņas sanāks garšīgākas, nekā veikalā pirktas, bez visādām ķīmijām un garšas pastiprinātājiem.
Sastāvdaļas:
1 kg pupiņas;
1 kg sīpolu;
1 asais pipars;
1 ķiploka galviņa;
4 kg tomātu;
350 g eļļa;
350 g cukura;
60 g sāls.
Pagatavošana:
– Pupiņas uz diennakti iemērciet aukstā vārītā ūdenī.
– Tomātus nomazgāt, sagriezt gabalos un samalt gaļas maļamajā mašīnā kopā ar aso piparu un ķiplokiem.
– Sīpolus sagriezt pusgredzenos.
– Katlā lieciet samaltos dārzeņus un pievienojiet sīpolus, pielejiet eļļu, pieberiet sāli un cukuru. Vāriet maisot uz lēnas uguns 40 minūtes. Tad pievienojiet pupiņas un vāriet līdz pupiņās gatavas.
– Pildiet sterilās burkās un drošības labad sapildītas burkas pakarsējiet kādas 15 minūtes.
– Aizskrūvējiet burkas, apgrieziet otrādi un sasedziet.
Kad burkas atdzisušas, uzglabājiet tās ledusskapī.
Labu apetīti!
Šeit ir 0 komentāri
Izsaki savu viedokli!