Reiz Stjuartam MakDenielam – mārketinga firmas GuRuStu Talsā, Oklahomas štatā radās problēma. Ofisa telpas, kuras  atradās pirmajā stāvā, bija apsēdušas peles.

Pieņēmis lēmumu atrast kaķi, Stjuarts devas uz vietējo dzīvnieku patversmi. Tur viņš paņēma sešus mēnešus vecu kaķēnu un iemitināja viņu kompānijas ofisā.

Kaķēns lieliski iedzīvojās jaunajā vietā. Visu dienu viņš staigāja pa ofisu, ložņāja pa datoru tastatūrām, „palīdzēja” nosūtīt vēl līdz galam neuzrakstītās elektroniskās vēstules un ķēra peles.

Kādu reizi firmas darbinieki pamanīja ko dīvainu. Stikla izejas durvju priekšā uz grīdas stāvēja sīko banknošu kaudzīte, bet blakus tai sēdēja kaķis.

Visi bija nesaprašanā. No kurienes kaķim nauda un vēl tik daudz?

Nākamajā dienā situācija atkārtojās.

Vēlēdamies noskaidrot, kas īsti notiek, darbinieki sāka kaķi novērot un redzēja sekojošo – dienā kaķis daudz laika pavada pie stikla durvīm, laiskojoties saulīte. Garāmejošie cilvēki, draiskojoties ar kaķi, caur durvju spraugu bāza banknotes, bet kaķis tās veikli saķēra.

Jāpiemin, ka ēka atrodas rajonā, kurā ir daudz izklaides centru un gājēju celiņu. Dienas laikā garām ofisam iet daudz nesteidzīgu cilvēku, tāpēc līdz vakaram naudas savācas diezgan daudz.

Firmas darbinieki kopā ar īpašnieku nolēma kaķa nopelnīto naudu atdot labdarībai – vietējam bezpajumtnieku centram. Bet pie durvīm piestiprināt paskaidrojošu zīmīti.

Slava par kaķi – filantropu ātri pārsniedza pilsētas robežas un cilvēki naudu labdarībai sāka sūtīt arī pa pastu un internetu.

Pēc tam, kad atklājās kaķa kaislība uz skaidru naudu, viņam tika dota iesauka CASHnip (no angļu CASH – skaidra nauda un CATNIP – kaķu metra).

Šobrīd kaķis Talsas bezpajumtniekiem jau ir savācis vairāk nekā 100 dolārus. Viņš ir ļoti lepns!

Cilvēki palīdzēja kaķim iemantot jaunu, labu dzīvi. Burvīgais kaķis tagad maksā cilvēkiem par to, palīdzot tiem, kam palīdzība vajadzīga.