Jau Senajā Ēģiptē kanēli pazina tā ārstniecisko īpašību dēļ, jo ar to varēja izārstēt daudzas slimības un tāpēc tam bija jābūt neatņemamai vesela cilvēka uztura daļai.

Kanēlis un medus kopš seniem laikiem tiek lietots arī Ķīnas medicīnā. Medus ar kanēli veido vielas, kas spēj organismam palīdzēt dažādu slimību gadījumā. Un pat, ja šos produktus lieto atsevišķi, tie vienmer ir ļoti noderīgi organismam.

Medus

Ir bišu neatlaidīga darba rezultāts, īsta dabiska antibiotika, kuras sastāvā ir daudz vitamīnu.

Kanēlis

Tika lietots jau Senajā Ēģiptē pateicoties tā ārstnieciskajām īpašībām, kuras spēja izārstēt dažādas kaites un tādā veidā tas kļuvis par cilvēka uztura daļu. Kanēlis ir bagāts ar antioksidantiem, tas stimulē imūnsistēmu, dezinficē zarnu traktu, uzmundrina, uzlabo vielmaiņu, ir teicams līdzeklis pret saaukstēšanos un diareju.

Tomēr nepārcentieties, pārāk lielos daudzumos var būt toksisks aknām un nierēm, tāpat apvienojumā ar dažiem ārstnieciskajiem līdzekļiem (piemēram, ar nesteroīdajiem pretiekaisuma līdzekļiem). Ārsti iesaka kanēli lietot ne vairāk kā 3 gramus dienā.

 Kā lietot kanēli ar medu?

Kanēlis ar medu labi ietekme sirds veselību.

Burkā ar medu ielieciet dažas ēdamkarotes kanēļa un kārtīgi samaisiet, līdz izveidojas viendabīga masa. Katru rītu brokastīs apēdiet gabaliņu maizes vai cepumu ar kanēļa medu. Sekas manīsiet ļoti ātri.

Šis maisījums pazemina holesterīna līmeni, kā arī mazina atkārtota infarkta risku. Normalizē sirdsdarbību, nostiprina artērijas un vēnas, tādējādi samazina sirds un asinsvadu slimību risku.

Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!