MERINGU rulete ar avenēm (12 personām)

Biskvītam:

Olu baltumi 6 gab

Pūderukurs 200 g

Kukurūzas milti 1 t.k.

Etiķis 1 t.k.

Vaniļas esence ½ t.k.

Krēmam:

Piens 0.5 l

Cukurs 100 g

Olas dzeltenumi 4 gab.

Vaniļas pāksts 1/2 gab

Kukurūzas ciete 4 ēd.k.

Sviests 50 g

Saldais krējums 200 ml

Pildījumam:

Avenes/ zemenes 200 g

Gatavo krēmu:

– Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno kukurūzas cieti, maisa pakāpeniski pielejot pienu, lai veidojas šķidra krējuma konsistence.

– Pārējo pienu kopā ar vaniļas pāksti karsē, tad pievieno olu dzeltenumu maisījumu, un maisot karsē, kamēr krēms ir vienmērīgi izmaisīts un uzmet pirmos burbuļus.

– Ņem to nost no uguns, pārlej bļodā, pievieno sviestu, samaisa un atdzesē, periodiski maisot. Saputo saldo krējumu stingrās putās un iecilā pie atdzisušā vaniļas krēma. Lai krēms būtu stingrāks var pievienot puses saldā krējuma vietā mascarpone sieru.

Gatavo biskvītu:

– Uzkarsē krāsni 140 grādos. Olu baltumus (aukstus) liek tīrā putojamā traukā.

– Puto, kamēr veidojas gaisīga, stingras putas, tad pakāpeniski pievieno pūdercukuru.

– Kad masa jau stingra ieputo kukurūzas miltus un piepilina etiķi. Olbaltuma masu klāj uz pannas, kurā izklāts pergaments.

– Izlīdzina un cep cepeškrāsnī aptuveni 25 -30 min, kamēr virsiņa izveidojusies kraukšķīga.

– Kad biskvīts izcepies to apmet otrādāk uz paplates ar pergamentu, noņem papīru uz kā tas cepies, nedaudz padzesē un ļoti veikli izsmērē atdzisušo krēmu, pārber ar ogām un ar apakšējā papīra palīdzibu sarullē ruleti.

– Vēlams ruleti ielikt saldētāvā uz pusstundiņu stundu, lai tā nedaudz sastingst.

– Rulete jāēd tai pašā dienā, kad cepta, jo olbaltums savienojumā ar krēmīgo vaniļas krēmu sāks kust. Kad pasniedz pārkaisa pūdercukuru.

Klāt var pievienot svaigas ogas vai ogu mērci.

Lai labi garšo!