Kādā Krievijas pilsēta divi 16-gadīgi puiši Romans un Aleksandrs pa autobusa logu redzēja, kā pieturā vīrietis ar kājām spārda sievieti. Puiši izleca no autobusa un metās sievietei palīgā, ziņo preses dienesta.

Jaunie cilvēki pieskrēja pie 90-gadīgās vecenītes un atgrūda vīrieti, kurš bija viņu sitis. Pēc tam viņi palīdzēja večiņai piecelties, izsauca policiju un ātro palīdzību. Noskaidrojās, ka uzbrucējs vispirms aplaupījis sievieti, bet pēc tam meties viņai virsū ar dūrēm.

Policijas darbinieki aizturēja 53 gadīgo vietējo iedzīvotāju, kurš jau vairākkārt bija sodīts. Tagad viņš ir aizturēts. Pret viņu ierosināta krimināllieta.

Policijā tika nolemts apbalvot pusaudžus par pašaizliedzīgo rīcību. 9. novembrī notika svētku koncerts, kas bija veltīts Iekšlietu darbinieku dienai.

Tā laikā  puišiem tika pasniegtas pateicības vēstules un piemiņas veltes. Viņu vecākiem tika izteikta pateicība par dēlu audzināšanu.

“Jūs esat izaudzinājuši īstus vīriešus, topošos Tēvzemes sargus! Raugoties uz tādiem puišiem, varam būt mierīgi par savu pilsētu un valsti. Vēlu viņiem veiksmi izvēloties turpmāko dzīves ceļu un panākumus visās lietās!”, – teica policijas pulkvedis Nikolajs Černovskis.

Pusaudži apciemoja cietušo sievieti slimnīcā. Viņa ļoti priecājās par apmeklējumu. Puiši neuzskata sevi par varoņiem un saka, ka katrs viņu vietā rīkotos tāpat.