Pamatā ir maiga smilšu mīkla uz krējuma bāzes, kuru lieliski papildina sulīgs un aromātisks svaigu ābolu pildījums. Pamēģiniet!
Sastāvdaļas mīklai:
350 g miltu;
200 g sviesta;
200 g krējuma;
2 tējkarotes vaniļas cukura;
1 tējkarote cepamā pulvera.
Pildījumam:
4-5 āboli(vidēji);
150 g cukura;
2 ēdamkarotes citrona sulas;
citrona miziņa rīvēta, kanēlis, rozīnes u.t.t. – pec vēlēšanās.
Pagatavošana:
Bļodā liek sviestu, krējumu un vaniļas cukuru. Labi visu samaisa. Pusi miltu sajaucam ar cepamo pulveri un izsijājam, pievienojam tos krējuma – sviesta masai. Sākam iejaukt mīklu, pakāpeniski pievienojot atlikušos miltus (iespējams, ka miltus vajadzēs nedaudz vairāk vai mazāk, atkarībā no miltu kvalitātes.
Galu galā ir jāsanāk maigai, pie rokām nelīpošai mīklai. Pildījumam ābolus sarīvē uz rupjās rīves, pievieno tiem citrona sulu, cukuru un pēc vēlēšanās citrona miziņu (rīvētu), kanēli, rozīnes u.t.t.
Video:
Šeit ir 4 komentāri
Viss jau būtu labi, bet nekur nav minēts cik ilgi jācep un cik grādos jāceo ābolmaizīte?
Video ir teikts:200 grādos 25-35 min
Vide ir teikts: 200 grādos 25-35 min.
Video ir teikts: 200 grādos 25-35 min
Izsaki savu viedokli!