Kekss (vai pīrāgs) no kausētajiem sieriņiem ar zaļumiem, godīgi sakot, vairāk atgādina maigu omleti ar pildījumu, nevis keksu. Taču, neraugoties uz nelielu neprecizitāti nosaukumā, tas ir ļoti garšīgs, sātīgs un maigs – teicams variants brokastīm. Labs gan karstā, gan aukstā veidā.
Kausēto sieriņu ar zaļumiem sastāvs:
* 150 grami kausēto sieriņu;
* 3 – 4 ēdamkarotes sasmalcinātu diļļu;
* 2 olas;
* šķipsniņa sāls;
* 1 ēdamkarote cukura;
* 4 ēdamkarotes miltu;
* 1 tējkarote cepamā pulvera;
* 4 ēdamkarotes krējuma.
Pagatavošana:
Kausētos sieriņus sarīvē.
Pievieno sasmalcinātas dilles.
Bļodā sakuļ olas.
Pievienojam sieru, zaļumus, sāli, cukuru un visu samaisam.
Pievienojam izsijātus miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, samaisam.
Pievienojam krējumu, vēlreiz samaisam.
Liekam formiņās (katrā ne vairāk kā 2/3 tilpuma). Vai arī vienā lielākā formā, ja gatavojam pīrāgu. Forma iepriekš jāieziež ar sviestu un nedaudz jāapkais ar rīvmaizi (lai nepiedegtu).
Cepam keksus iepriekš līdz 180 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī 25 – 30 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini.
Kārtojam keksiņus uz šķīvja un liekam galdā.
Šeit ir 1 komentārs
Kā kausēto sieriņu sarīvē -vispirms sasaldē?
Izsaki savu viedokli!