Upju zivis ir iecienījuši profesionālie kulināri to piesātinātās garšas un bagātīgā aromāta dēļ, un tāpēc parastā karūsa būs gaidīta viešņa ingredientu sarakstā.
Vairākums saimnieču baidās no daudzajām mazajām asaciņām, kuras var sabojāt jebkuru, pat visizsmalcinātāko ēdienu. Par laimi, mēs zinām, kā ātri no tām atbrīvoties.
Piedāvājam ātru ceptu karūsu ēdiena recepti. Un atcerieties, ka mazās asaciņas vairs nav problēma!
Sastāvdaļas:
Karūsas 5 gab;
Citrons 0,5 gab;
Rīvmaize 100 g
Sāls, malti melnie pipari, eļļa, zaļumi – pēc garšas.
Pagatavošana:
1. Nomazgājiet zivtiņas, notīriet zvīņas, izņemiet iekšas.
2. Izdariet dziļus iegriezumu spa visu zivs laukumu no abām pusēm. Tie var būt rombveidīgi vai paralēli, taču obligāti tiem jābūt dziļiem, līdz pat mugurkaulam. Tas ļaus mazajām asaciņām izcepties un izšķīst.
3. Apviļājiet katru zivtiņu rīvmaizē un lieciet eļļā uz sakarsētas pannas. Cepiet 5 – 7 minūtes katru pusi.
4. Ja patīk, pārkaisiet ēdienu ar zaļumiem, piemēram, lociņiem.
Šeit ir 3 komentāri
Bet kad izmanto citronu šajā receptē
Pēc loģikas citronu izspiež uz zivs pirms ēšanas.
Alternatīvais risinājums – ja zivs joprojām asakaina tad var sākt košļāt citronu un ar to zivs cepējai skaidrot tādas sejas izteiksmes iemeslus
Cik es saprotu tu esi stulbs.
Izsaki savu viedokli!