Ziņa par obligāto civiltiesiskās transporta apdrošināšanu (OCTA) ir izraisījusi lielu “vētru” sociālajos tīklos. Sākotnējais vēstījums, ka OCTA būs jāiegādājas arī transportlīdzekļiem, kuri netiek lietoti uz ceļiem, izrādās, ka ir pārprasts, vēsta portāls Kas Jauns.

Spriežot pēc cilvēku viedokļiem un izteiktajiem viedokļiem publiskajā telpā, daudzi cilvēki nodomāja, ka apdrošināšana tagad būs jāpērk arī savai vecajai automašīnai, kura stāv garāžā vai arī ziemā netiek izmantota. Izrādās un, par laimi, šāds noteikums nav un nebūs.

Kā skaidro Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) preses pārstāvis Gints Lazdiņš, OCTA nebūs jāiegādājas gadījumos, ja automašīna netiek izmantota.

Lazdiņš komentēja, ka turpmāk OCTA transportlīdzekļiem jāiegādājas arī tad, ja tas netiek izmantots ceļu satiksmē, bet tiek lietots vietā, kur iespējama transportlīdzekļa braukšana.

Apdrošināšanas birojs pieļauj, ka Finanšu ministrijas medijiem izplatītā ziņa acīmredzami interpretēta nepareizi un tā rezultātā izskanēja maldinoša informācija, ka OCTA būs jāpērk arī tad, ja auto netiek izmantots ceļu satiksmē. Un tas savukārt izraisīja lielu sabiedrības sašutumu.

Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!