Ātrie makaroniņi – ekonomisks risinājums daudziem studentiem, skolēniem un strādniekiem, kuriem nav iespēju paēst kafejnīcā vai arī nav laika pagatavot kaut ko mājās.
Domājams, ka katrs kaut reizi dzīvē ir nogaršojis šo produktu, daudziem tas pat garšo.
Ātri pagatavojamo makaroniņu plusi
Nav ilgi jāgaida, lai varētu paēst,
• Nav nepieciešami lieli finansiālie tēriņi,
• Viegli uzglabājami,
• Ērti transportējami.
Ātri pagatavojamo makaroniņu mīnusi
Sastāvā ir daudz tauku un eļļu,
• Transtauki, kuri veicina aterosklerozes un vēža slimību attīstīšanos,
• Nātrija gutamāts, no kā var sākties smagas brinhiālās astmas lēkmes un paaugstināties arteriālais asinsspiediens.
No kā gatavo ātros makaroniņus Ātri pagatavojamie makaroniņi ir speciāli apstrādāti (apcepti eļļā) sausi makaroni. XVI gadsimtā makaroni E-fu Ķīnā.
Izžāvētos makaronus ēda sausus vai piedzēra tiem klāt buljonu. 1958. gadā Ando Momofuki izlaiž „Chikin Ramena” makaroni ar vistas garšu.
Sausajiem makaroniem pievieno garšvielu paciņu un paciņu ar palmu eļļu. 1972. gadā Ando Momofuki sāk izlaist “Makaroniņus krūzītē”.
Sausajiem makaroniem pievieno kaltētus dārzeņus, gaļas un garneļu gabaliņus. Ātrvārāmo makaroniņu gatavošana mūsdienās.
Kāpēc ātrvārāmie makaroniņi ir kaitīgi?
Augsts glikēmiskais indekss – bada sajūta rodas jau pēc stundas vai pusotras.
Šis ēdiens ir kalorijām bagāts un uzlabo apetīti, var radīt svara pieaugumu.
Transtauki veicina aterosklerozes attīstību, kavē barības vielu transportēšanu caur šūnu membrānām.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!
Šeit ir 0 komentāri
Izsaki savu viedokli!