Visiem labi zināms, ka ēst pēc sešiem ir drošs solis uz liekā svara iemantošanu. Bieži vien pēc saspringtas darba dienas mēs steidzamies panašķēties pie ledusskapja. Turklāt mūsdienu cilvēks ne vienmēr brokasto, pusdieno šā tā. Un kas gan cits atliek? Kārtīgas vakariņas, protams.

Tagad naksnīgie ēdāji var priecāties – ir produkti, kurus pilnīgi droši var ēst arī pēc sešiem vakarā un nemaz nebūs jāziedo veselība un slaidums. Piedāvājam informāciju par šiem produktiem.

1. Vistas krūtiņa

Sautēt, cept cepeškrāsnī, gatavot grilā, tvaika vai multivāres katlā – gatavot gaļu var jebkurā veidā. Cept taukos gan nav ieteicams. Starp citu, baltajā vistas un tītara gaļā ir aminoskābe triptofāns, kas nomierina un noskaņo uz gulētiešanu labāk par jebkuru zāļu tēju.

2. Okeāna zivis

Šie produkti ir viegli pārstrādājami organismā, vieglāk vēl nekā putna gaļa. To pārstrādāšanai būs nepieciešamas tikai trīs stundas, ne vairāk. Atšķirībā no saldūdens zivīm, okeāna zivis ir bagātākas ar mikroelementiem, kuri nepieciešami ādas olbaltuma sintēzei – kolagēnu un elastānu.

3. Jogurts

Dzīvais skābpiena produkts veicina ātru sātīgu vakariņu pārstrādi. Ja cilvēks iet gulēt pēc kārtīgām vakariņām, tad no rīta viņš jūt smagumu kuņģī. Lietojot jogurtu uz nakti, būtiski mazinās slodze uz gremošanas sistēmu, jo tiek aktivizēta zarnu traka peristaltika un tiek paātrināts barības pārstrādes process.

4. Zaļie dārzeņi

Lapu salāti, gurķi, pipari, diedzējumi – visi šie produkti ir zemas kaloritātes, taču tie satur šķiedrvielas un ūdenī šķīstošus vitamīnus. Pēdējie nepieciešami ādas šūnu veidošanai.

5. Biezpiens

Šis vērtīgais pārtikas produkts, kurā apvienotas visas vērtīgās piena produkcijas īpašības. Kvalitatīvs biezpiens nodrošina organismu ar viegli pārstrādājamu olbaltumu, taukiem, aminoskābēm un minerāliem (kalciju, kāliju, fosforu). Tas noder grūtniecēm un barojošām mātēm, jauniem augošiem organismiem, cilvēkiem ar palielinātu fizisko slodzi un vecāka gadagājuma cilvēkiem.

Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!