Vasara vairs nav aiz kalniem, tāpēc saldējums ir viena no lietām, ko drīzumā gribēsies ēst daudz un dikti.

Lai tas vienmēr nebūtu jāpērk veikalā, to var arī pagatavot mājas apstākļos. Turklāt tas sanāks ļoti garšīgs!

Sastāvdaļas:

1 litrs saldā krējuma;

1 paciņa vanilīncukura;

1 bundža kondensētā piena ar cukuru vai iebiezinātā kafija rozīnes.

Taisīšanas process:

Atvēsinātu saldo krējumu ar vanilīnu kuļ ar mikseri pusbiezu.

Tad lēnām ar mazu strūkliņu lej klāt kondensēto pienu, turpinot kult līdz pietiekamam biezumam.

Masā iecilā rozīnes un lej vafeļu glāzītēs.

Liek saldētavā sasalt.

Pēc tam baudiet saldējumu uz nebēdu!