Sastāvdaļas:

360 g milti

180 g biezpiens

70 ml piens

60 g sviests

2 olas

1 tējkarote raugs

Citrona vai apelsīna miziņa rīvēta

Šķipsniņa sāls

Olas dzeltenums maizīšu pārziešanai

Pagatavošana:

1. Pagatavojiet ieraugu. Siltā pienā iejauciet raugu kopā ar karoti miltu un karoti cukura. Nolieciet siltā vietā uz 15-30 minūtēm.

2. Kamēr ieraugs gatavojas, sakuliet sviestu kopā ar cukuru un olām.

3. Pievienojiet caur sietu izberztu biezpienu, citrusu miziņām un Sali, visu labi samaisiet.

4. Tad ielejiet ieraugu biezpiena masā, samaisiet.

5. Pievienojiet izsijātus miltus, maisiet, līdz mīkla saveļas bumbā.

6. Lieciet mīklu uz ar miltiem pārkaisītu galdu un pamīciet ar rokām. Jāsanāk mīkstai, vijīgai mīklai.

7. Pārsedziet mīklu ar dvielīti un nolieciet siltā vietā uz 1 stundu. Mīkla „izaugs”.

8. Sadaliet mīklu vienādos gabaliņos, veidojiet bulciņas. Lieciet tās uz cepešplāts, pārsedziet ar dvielīti un ļaujiet pastāvēt vēl 20 minūtes. Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

9. Tad pārziediet bulciņas ar olas dzeltenumu un lieciet cepeškrāsnī uz 30 minūtēm, līdz bulciņas kļūst zeltainas.

Labu apetīti!