Omlete ar kartupeļiem

Mums tik neparasts sastāvdaļu apvienojums ir ļoti iecienīts Spānijā. Pārmaiņas pēc varat pagatavot tādu arī jūs.

Sastāvdaļas:

4 olas;

4 kartupeļi;

olīveļļa;

1 sīpols;

sāls pēc garšas.

Nomizojiet kartupeļus un sagrieziet tos salmiņos. Lai tie labi apžūtu, vienkārši salieciet tos uz papīra dvieļiem uz pāris minūtēm. Notīriet un sagrieziet sīpolus riņķīšos.

Uzsildiet pannā olīveļļu un lieciet  tajā sagrieztos kartupeļus un sīpolus. Eļļai jāpārklāj dārzeņi. Pievienojiet sāli, cepiet visu līdz gatavībai, pēc tam lieko eļļu nolejiet.

Sakuliet olas līdz viendabīgai masai. Pievienojiet olu maisījumu dārzeņiem un visu samaisiet. Pusgatavo omleti cepiet līdz olu masa sabiezē. Cepiet no abām pusēm. Gatavs!

Omlete ar mannu

Šī oriģinālā saldā omlete ļoti garšo bērniem. Taču arī pieaugušie no tās neatsakās.

Sastāvdaļas:

2 olas;

100 ml piena;

1 ēdamkarote mannas;

0, 5 ēdamkarotes cukura;

25 g sviesta.

Samaisiet olas, nekuliet tās. Pieberiet cukuru, pielejiet pienu un vēlreiz samaisiet visu. Pieberiet mannu un tad sakuliet visu ar mikseri.

Kad sviests pannā uzkarsis, lejiet omletes masu pannā. Uzlieciet tai vāku. Cepiet to 10 minūtes uz vidējas uguns. Par omletes gatavību liecinās tās matētā virsma.

Omlete ar kūpinātu ghaļu un tomātiem

Sastāvdaļas:

4 olas;

2 ēdamkarotes piena;

70-100 g kūpinātas gaļas;

1 tomāts;

sāls, pipari pēc garšas;

1-2 ēdamkarotes augu eļļas.

Sakuliet olas ar mikseri, pievienojiet piparus un sāli. Sagrieziet tomātu kubiņos, tāpat arī gaļu. Ielejiet apmēram 2/3 masas sakarsētajā pannā. Cepiet, līdz virsējā daļa ir apcepusies.

Lieciet virsū tomātus un gaļu. Sarullējiet omleti rullītī pannas vidū. Tad lejiet atlikušo omletes masas trešdaļu. Cepiet 1 minūti.

Kad viss sacepies, sarullējiet omleti vēlreiz, tādējādi jūs pildījumu ietīsiet dziļāk un tas būs sulīgāks. Ja jums garšo siers, varat pievienot pildījumam arī to. Būs vēl garšīgāk!

Omlete ar jūras veltēm

Tas nav ierasts variants, taču kādreiz pārmai’;nas pēc varat pagatavot arī šādu omleti

Sastāvdaļas:

2 olas;

1 paprika;

30-50 ml piena;

50 g kalmāru;

1-2 šķipsniņas sāls;

25 g notīrītu garneļu;

25 g mīdiju;

1 ēdamkarote augu eļļas;

1 daiviņa ķiploka;

pētersīļoi pēc garšas.

Atkausējiet saldētās garneles. To pašu izdariet ar mīdijām. Sagrieziet kalmārus. Sagrieziet ķiplokus plānās plāksnītēs. Notīriet papriku, sagrieziet to kubiņos.

Kad eļļa uzkarsusi, apcepiet tajā jūras veltes kopā ar ķiploku kādas 2 minūtes. Nebaidieties cept uz lielas uguns. Tad pievienojiet piparus un cepiet vēl 30 sekundes. Visu salieciet bļodā.

Ar mikseri sakuliet olu-piena masu un pievienojiet tai sāli. Lejiet masu karstā pannā. Cepiet uz vidējas uguns līdz omlete sabiezē. Tad uz vienas omletes puses beriet virsū jūras veltes, ar otru pusi tās nosedziet. Noņemiet pannu no uguns , pagaidiet pāris minūtes. Omlete gatava. Pārberiet pāri pētersīļus.

Omlete ar sālītiem gurķiem un desu.

Pikanta un garšīga!

Sastāvdaļas:

4 olas;

1,5 glāzes piena;

2 sālīti gurķi;

400 g doktordesas;

garšvielas pēc garšas;

zaļumi.

Sajauciet pienu, olas un sāli. Sagrieziet gurķus un desukubiņos. Pievienojiet sagrieztos produktus olu masai un visu samaisiet. Smalki sagrieziet zaļumus. Zaļumus un garšvielas pievienojiet masai. Cepiet no abām pusēm līdz gatavībai.

Garšīga, pufīga, maiga un mutē kūstoša omlete!