Mūsdienās frī kartupeļi ir ļoti iecienīts ēdiens ne tikai restorānos, bet arī mājās. Bērniem garšo to kraukšķīgā garoziņa, taču māmiņas bieži vien atsakās šos kartupeļus gatavot, jo tam vajadzīgs daudz eļļas un tas arī nav veselīgi. Taču attapīgas saimnieces vienmēr atradīs izeju. Šodien pastāstīsim, kā pagatavot frī kartupeļus bez eļļas un taukiem.

Būs vajadzīgs:

Kartupeļi: 5-7 gab.

Olas: 2 gab.

Sāls un garšvielas pēc garšas.

Pagatavošana:

Vispirms sagriežam kartupeļus 1 cm resnos salmiņos. Atdalām olas baltumu no dzeltenuma, baltumus viegli sakuļam. Tad pievienojam sakultajam olas baltumam sāli, piparus, papriku un visu samaisām.

Kartupeļus apviļājam olbaltumā. Cepamajā plātē, kura izklāta ar cepampapīru, saliekam kartupeļus kā redzams attēlā.

Tad plāti liekam līdz 200 grādu temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Pēc 5 – 7 minūtēm jāizņem cepampapīrs un jācep līdz kartupeļi kļūst zeltaini. Frī kartupeļi gatavi! Labu apetīti!