Šie gurķīši patiks daudziem, jo tos pagatavot var burtiski dažu minūšu laikā. Tos var pagatavot kā piedevu pusdienās vai vakariņās. Tie ļoti labi izskatīsies arī uz svētku galda.

Nepieciešamie produkti:

– 1 kg gurķu;

– 1 buntīte diļļu;

– 1 ķiploks;

– 5 ēdamkarotes 9% etiķa;

– augu eļļa;

– sāls.

Pagatavošana:

– Gurķus rūpīgi nomazgājam, nogriežam galiņus, sagriežam katru 4 daļās. Sagatavotos gurķus liekam bļodā.

– Mazgājam dilles, nosusinām, smalki sakapājam.

– Nomizojam ķiploku un sagriežam smalkos kubiņos.

– Dilles un ķiploku pieliekam gurķiem, pieberam sāli, pielejam etiķi un mazliet augu eļļas. Visu samaisām, pārklājam ar pārtikas plēvi un atstājam iemarinēties uz 30 – 40 minūtēm.