Sastāvdaļas:

120 g cukura;

4 olas;

120 g miltu;

¼ tējkarotes vaniļas;

1 tējkarote cepamā pulvera;

šķipsniņa sāls;

kakao pulveris pārkaisīšanai.

Pagatavošana:

1. Dziļā traukā ar mikseri vai putu slotiņu sakuliet 4 olas, pakāpeniski pieberot 120 gramus cukura.

2. Atsevišķā dziļā traukā iesijājiet 120 gramus miltu, sajauciet tos kopā ar cepamo pulveri, sāli, vanilīnu.

3. Nelielām porcijām sajauciet abas masas kopā tā, lai nepazustu masas pufīgums, maisiet, līdz izveidojas viendabīga konsistence.

4. Taisnstūrveida cepamajā formā (20x 30) ieklājiet cepamo papīru, ieziediet to ar sviestu vai eļļu, ielejiet tajā sagatavoto mīklu, izlīdziniet to.

5. Sasildiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

6. Lieciet formu cepeškrāsnī un cepiet 10 minūtes.

7. Tagad gatavojiet īpašo krēmu: dziļā traukā sajauciet kopā 200 gramus biezpiena 9-15%, 100-120 gramus cukura, 1 /4 tējkarotes vanilīna. Ar blenderi sakuliet visu kopā, lai būtu viendabīga masa.

8. 250 ml salda krējuma (33%) atdzesējiet un sakuliet ar mikseri līdz sabiezē un iecilājiet biezpiena masai.

9. Gatavo biskvītu nolieciet līdz pilnīgai atdzišanai. Tad sagrieziet 2 daļās, aplīdziniet malas.

10. Apakšējam biskvītam uzklājiet 2/3 krēma, vienmērīgi izlīdziniet to. Pāri lieciet otru biskvīta kārtu un to pārklājiet ar atlikušo krēmu. Ar krēmu apsmērējiet arī tortes malas.

11. Caur sietiņu pārkaisiet tortei pāri kakao pulveri, lieciet torti ledusskapī vismaz uz 2 stundām.

Labu apetīti!