Kulinārijas triki

1. Lai olas čaumala viegli atdalītos no vārītas olas, pievienojiet vārāmajam ūdenim daiviņu citrona vai pustējkaroti sodas.

2. Kas var sabojāt vārītus mājas pelmeņus? Tikai pārāk stingra mīkla. Tiem, kas bieži lutina sevi ar tādu našķi, iesakām turēt pa rokai glāzi auksta ūdens un noteiktā laikā ieliet to  vārošajos pelmeņos.

3. Tagad vairs nevajadzēs skriet pie kaimiņiem, lai aizņemtos olu, kura pietrūkst kāruma cepšanai. To pavisam viegli var aizstāt ar pusi gatava banāna.

4. Gadās, ka ir nepieciešams ēdienam pievienot daiviņu vai pat veselu ķiploku. Tīrīt tos nav nemaz tik viegli. Šo darbiņu atvieglos mikroviļņu krāsniņa: ievietojiet tajā ķiploka galviņu un paturiet minimālajā jaudā 15 sekundes. Pēc tam notīrīt ķiploku būs daudz vieglāk.

5. Pērkot papriku, pievērsiet uzmanību tam, cik kameru ir paprika apakšā. Ja trīs, tad šāda paprika ir saldāka un tā piemērota ēšanai svaigā veidā, bet, ja 4 un vairāk, tad tā būs stingrāka un nedaudz rūgtenāka. Tā būs piemērota dažādu ēdienu gatavošanai.

6. Zobu diegs viegli pārgriezīs dažādus ceptos konditorejas izstrādājumus, tai skaitā arī torti. Šis triks noderēs arī neceptai mīklai, piemēram, kanēļa maizīšu gatavošanai.

7. Cepti kartupeļi ir bieži sastopams vakariņu veids daudzām ģimenēm. Ja jūsu ģimene arī ir iecienījusi šo ēdienu, tad ieekonomējiet laiku un arī eļļu, gatavojot tos cepeškrāsnī. Vienkārši nomazgājiet kartupeļus, izdariet iegriezumus, apslakiet ar eļļu, pārberiet garšvielas un sāli, un lieciet cepties 220 grādos 40 minūtes.

Gatavs! Kartupeļa griezuma vietās varat salikt speķa vai siera šķēlītes, sviesta gabaliņus vai ko citu.

8. Lai nenāktos sīpola dēļ liet gaužas asaras, pirms tīrīšanas ielieciet to uz 15 minūtēm ledusskapī.

9. No bieza jogurta sanāks gards našķītis bērniem. Ielieciet jogurtu konditorejas šļircē un izspiediet piciņas uz cepamā papīra, kurš ieklāts kādā šķīvī vai formā. Tad uz stundu lieciet to saldētavā un kārums gatavs.

Cerams, ka jums šie padomi kaut nedaudz atvieglos virtuves darbiņus. Lai izdodas!