Vēl viens iemesls priecāties par rudens atnākšanu ir vērtīgās hurmas parādīšanās veikalos. Nedaudz savelkošā šīs ogas garša nebūt nemazina vēlmi panašķoties ar šo oranžo brīnumu! Vajag tikai ļaut auglim nedaudz pastāvēt, tad arī mīkstums kļūst maigs, ar patīkamu tekstūru.

Bez tā, ka hurmai piemīt specifiskas (labā nozīmē) garšas notiņas, tā ir arī neiedomājami vērtīgo vitamīnu-minerālu komplekss, kas ir tajā ir daudz plašāks nekā, teiksim, ābolos! Un tas nebūt nav vienīgais iemesls lietot uzturā hurmu, cik iespējams biežāk.

Kas vērtīgs hurmā

1. Der novājēšanai.

Hurmā ir daudz barojošu šķiedrvielu, tāpēc tā dod sāta sajūtu. Šīs ogas satur maz kaloriju, lai gan satur daudz cukura.

2. Der hipertonijas profilaksei un ārstēšanai.

Ja ir paaugstināts asinsspiediens, iesaka apēst 2-3 hurmas augļus diennaktī.

3. Der zarnu darbības normalizēšanai.

Hurma satur daudz pektīnu un pārtikas šķiedru, kuras palīdz stimulēt zarnu darbību, izvadīt pārtikas atlikumus, tādējādi attīrot organismu no toksīniem.

Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!