4. Servējums

Reizēm viesmīļi galdu saklāj tā, it kā vēlētos apmeklētājam nodemonstrēt, ka restorāns var atļauties milzumdaudz galda piederumu, šķīvju un glāžu. Atcerieties – labā restorānā pirms ēdiena pasniegšanas uz galda ir jābūt tikai glāzei ar ūdeni, dakšiņai un nazim.

5. Garaiņi virs ēdiena

Pasniegtā ēdiena temperatūrai ir jābūt ne augstākai par 36 – 40 grādiem. Ja jums pasniedz ēdienu, virs kura paceļas garaiņi, tas ir atsildīts mikroviļņu krāsnī.

6. Uzmācīgs viesmīlis

Dārga restorāna viesmīlim ir jābūt labām manierēm. Viņam ir jābūt neuzbāzīgam, viņam labi jāpārzina ēdienkarte un katra ēdiena īpatnības.

7. Televizori pie sienām

Labs restorāns ir iekārtots tā, lai apmeklētājs būtu maksimāli noskaņots uz ēšanu. Daudzos  Eiropas restorānos pat neieslēdz  mūziku, lai nenovērstu apmeklētājus no ēšanas.

8. Tīrība tualetē

Izrādās, ka tualete ir jātīra pēc katra apmeklētāja. Salvetēm un citām „pēdām” no iepriekšējā apmeklētāja tur nebūtu jābūt.

9. Banketi

Ja vēlaties uzzināt, vai esat izvēlējušies pareizo restorānu, piezvaniet administratoram un pasūtiet galdiņu lielai kompānijai, palūdziet sagādāt jums dzīvo mūziku kopējā zālē. Ja administrācija piekrīt, uz šo vietu labāk neiet.

Restorānam jārūpējas par visu klientu labsajūtu, bet liela kompānija un dzīva mūzika traucēs pārējos apmeklētājus.

 Atcerieties šīs pazīmes, un jūs vienmēr zināsiet, kuru restorānu apmeklēt, bet kuram apiet ar līkumu.