Pagatavošana:

1. Nomazgājiet tomātus un baziliku, nosusiniet tos papīra dvielī.

2. Izkārtojiet bazilika lapiņas uz šķīvja aplī.

3. Virsū uz katras lapiņas lieciet ķirštomātiņu. Tomātus varat griezt arī uz pusēm.

4. Tomātam virsū lieciet mocarellas bumbiņas vai gabaliņus.

5. Uzberiet nedaudz sāls, piparu, oregano un kaperus.

6. Visu aplejiet ar olīveļļu.

Lasis kažokā

Jums vajadzēs:

* 250 g mazsālīta laša;

* 1 vārītu kartupeli;

* 2 cieti vārītas olas;

* 1 vārītu burkānu;

* 1 vārītu bieti ( vidēja lieluma);

* dabīgo jogurtu vai majonēzi pēc garšas;

* 1 pētersīļa zariņu;

* 1 sīpolu;

* melnos maltos piparus pēc garšas;

* 1 ēd. karoti 6% etiķi.

Pagatavošana:

1. Notīriet vārītos dārzeņus un sarīvējiet tos ar rupjo rīvi. Lasi sagrieziet kubiņos.

2. Nomizojiet vārītās olas. Atsevišķi sarīvējiet ar smalko rīvi  1 olu  un 1 olas baltumu.

3. Notīriet un sagrieziet sīpolus, iemērciet tos etiķī uz 20 minūtēm. Tad nolejiet etiķi un kārtīgi nospiediet sīpolus.

4. Tagad paņemiet trauku, kurā ēdienu pasniegsiet. Lieciet visas sastāvdaļas kārtām: bietes, burkāni, rīvēta ola, kartupeļi, sīpoli un lasis. (Starp kārtām lieciet majonēzi vai dabīgo jogurtu). Pārkaisiet ar rīvēto olas baltumu un dekorējiet ar pētersīļu lapiņām. Lai piedotu salātiem skaistu formu, lietojiet formēšanas gredzenu.

Bumbiņas „Salātu asorti”

Pirmā veida bumbiņām jums vajadzēs:

* 150 mazsālītas siļķes;

* 2 vārītus kartupeļus;

* 0,5 sīpolu;

* 2 ēd. karotes majonēzes;

* sāli, piparus pēc garšas;

* dilles.

Pagatavošana:

1. Mazsālītu siļķi sagrieziet kubiņos. Kartupeļus un olas sarīvējiet ar rupjo rīvi.

2. Notīriet un sagrieziet sīpolu, noskalojiet ar aukstu ūdeni un labi nospiediet.

3. Visas sastāvdaļas sajauciet, pievienojiet sāli, piparus un majonēzi un veidojiet no masas bumbiņas.

4. Apviļājiet bumbiņas sasmalcinātās dillēs.

Otrā veida bumbiņām būs nepieciešams:

* 0,75 kārbiņas konservēta laša;

* 2 vārītu olu baltumi;

* 50 g rīvēta cietā siera;

* 1 vārīts burkāns;

* 0, 5 sīpols;

* 2 ēd. karotes majonēzes;

* sāls, pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Saspaidiet ar dakšiņu konservētā laša gabaliņus. Pievienojiet rīvētos ( ar rupjo rīvi) olu baltumus, burkānus, sieru un sagriezto sīpolu (kas iepriekš noblanšēts).

2. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Aizdariet salātus ar majonēzi, labi izmaisiet. Veidojiet nelielas bumbiņas un apviļājiet tās rīvētā olas dzeltenumā.

Trešā veida bumbiņām vajadzēs:

* 150 g vārītas vistas filejas;

* 150 g šampinjonu;

* 1 svaigs gurķis;

* 1-2 ēd. karotes majonēzes;

* 2 daiviņas ķiploka;

* sāls, pipari pēc garšas;

* 70 g sasmalcinātu valriekstu.

Pagatavošana:

1. Smalki sagrieziet vistas fileju, novāriet šampinjonus, pēc tam sagrieziet kubiņos ( vai sacepiet ar sīpoliem).

2. Ar rupjo rīvi sarīvējiet gurķi un nospiediet sulu, ķiploku izspiediet caur spiedi vai smalki sagrieziet un sajauciet ar majonēzi.

3. Sajauciet visas sastāvdaļas, pievienojiet sāli un piparus un aizdariet ar majonēzi. Visu labi samaisiet un veidojiet no šīs masas bumbiņas.

4. Apviļājiet bumbiņas ceptos sasmalcinātos valriekstos.

Cerams, ka tik interesantas idejas jums noderēs. Gatavojiet, pārsteidziet savus draugus un radiņus!