Kādus produktus labāk rīvēt ar rīvi.

Šokolāde

Ar rīvētu šokolādi var apkaisīt tortes, frappučīno, desertus, siera kūkas. Tas atvieglos arī darbu, kad vajag šokolādi izkausēt. Rīvēt šokolādi, starp citu, ir viegli, tikai nevajag ņemt pārāk lielu gabalu.

Maize

Tas nu ir kas jauns! Maizes atlikumus var viegli pārvērst rīvmaizē. Vispirms maizi saliec plastikāta maisiņā un liec saldētavā. Pēc tam, cik vajag, sarīvē un apgrauzdē zeltainu cepeškrāsnī.

Sviests

Ja pēc receptes mīklai nav vajadzīgs kausēts sviests, sarīvē to uz rīves. Mīkla sanāks maigāka, elastīgāka. Noteikti izmēģini.

Puķkāposti

Ja esi veselīga uztura piekritējs vai vienkārši vēlies samazināt ogļhidrātu patēriņu, mēģini rīsus aizstāt ar viegli apvārītiem uz rīves sarīvētiem puķkāpostiem. Apžāvēt tos var ar papīra dvieļiem.

Ķiploki

Ja tev nav ķiploku spiedes, bet receptē prasās sasmalcināts ķiploks, droši izmanto rīvi.  Būs ātrāk un ērtāk nekā smalcināt ar nazi.

Kartupeļi

Rīvēti kartupeļi ir ne tikai gardo kartupeļu pankūku galvenā sastāvdaļa, tos var pievienot arī brokastu omletei – būs sātīgāk un ļoti garšīgi.

Burkāni

Jā, visiem sen zināms, ka burkānus var sarīvēt ar rīvi. Liekot burkānus klāt zupai, labāk tos sarīvēt, jo daudziem, sevišķi bērniem, vārīti burkāni gabaliņos negaršo.

Kāposti

Parasto kāpostu smalcināšanu arī var aizstāt ar rīvēšanu. No tā garša nemainīsies. Rīvēti kāposti ir salātu sastāvdaļa. Tos var skābēt vai pievienot dažādiem ēdieniem.

Ingvers

Ingvera saknes malšanai labāk izmantot smalko rīvīti. Tā tas atdos vairāk vērtīgo vielu.

Redīsi

Lai arī tie salātos nespēlē svarīgāko lomu, rīvēšanas procesa rezultātā tie būs garšīgāki un būs lielāka sāta sajūta.

Gurķi

Tas nudien ir nestandarta gājiens. Taču tas ir gaidīts viesis daudzos ēdienos. Ļoti garšīgas būs Vidusjūras sviestmaizes ar rīvētiem gurķiem un humusu!

Rīvēt produktus vienmēr būs ātrāk, nekā sagriezt. Tā ir arī lieliska laika ekonomija. Jo vairāk sasmalcināts ir dārzenis, jo vairāk vērtīgo vielu tas atdod.